Symbolernas dag 21 och 22 mars 2021

Symbolernas Dag är ett årligt öppet-hus-evenemang kring vårdagjämningen då Symbolpedagoger och Symbolterapeuter skapar möjligheter för intresserade att prova på och komma i kontakt med kraften och magin i olika symboliska kreativa uttryck. Ofta i form av kortare workshops med bildskapande, berättande, drömarbete och andra spännade övningar.

Som medlem kan du själv ta initiativ och anordna en aktivitet med likasinnade i din närhet.  Ett tillfälle för föreningens lokala medlemar att samlas och dela ideér och aktiviteter med symboliska inslag. Coronan har gjort att vi utvecklat nya sätt att mötas. Mindre sällskap, utomhus eller via digitala möten.
 

Symbolernas Dag 2021 arrangeras lördag 21 och söndag 22 mars för nionde året på olika platser i Sverige. Håll utkik efter vad som händer på Symbolernas Dag. Kanske finns en aktivitet i närheten av dig. Följ oss här, på Facebook-sidan "Symbolernas Dag" och  "Symbolföreningen-Ringar på vattnet".

Passa på att träffa engagerade medlemmar. Dela med Er av Era erfarenheter kring hur man på olika sätt kan arbeta med symbolspråket som uttryckssätt. Dela med varandra eller till allmänheten och övrigt spontant intresserade.

I Stockholm har Astrid bjudit till en skrivargrupp via Zoom som kommer att beröra kreativ självreflektion.
Om det finns intresse av att delta går det bra att kontakta Astrid här

Maria Kattilakoski har bjudit hem 3 vänner/grannar som hon umgåtts med under pandemin. (En är vaccinerad. )
till  en gemensam meditation - Den inre trädgården  Den lär känna våra inre symboler. Våra behov, önskningar och saker vi längtar efter kan bli mer tydliga. Vi har möjlighet att växa och finna vår inneboende kraft. Därefter målas en gemensam tavla om våra upplevelser.

Som exempel kring en aktivitet som kan arrangeras och som pågår utöver Symbolernas dag kan vi här nämna att Camilla Andersson tillsammans med fler aktiva medlemmar regelbundet samlas för att arbeta med drömar i drömgrupp.
Under vår flik Inspiration  se film berättar Dorothy kring hur vi tillsamans med barn kan spegla drömmar och få allternativa sätt att tänka och förhålla oss för att få fler perspektiv att förhålla oss till livet. - Medlemmar kan få fler tips på medlemmarnas Insida kring hur man kan ta hjälp av en struktur för att dela en dröm.

Håll utkik på denna sida för  vi kommer att uppdatera kring  workshops och aktiviteterr.
om ihåg att uppmärksamma symbolernas dag den 20 och 21 mars där vi presenterar och ger smakprov på hur vi kan fördjupa och använda oss av symboler och symbolspråk i arbete och vardag. Medlemmar i symbolföreningen tar själva initiativ och ansvar att arrangera och marknadsföra sina aktiviteter. Aktiviteter kan arrangeras inom föreningen för föreningens medlemmar eller rikta sig till allmänheten. Pga Corona behöver vi anpassa dessa efter rådande föreskrifter. Alternativ till fysiska möten är att bjuda in till träff via sociala medier som zoom o liknande. Använd hemsidan eller Facebook sidan "symbolernas dag" att hämta inspiration, annonsera, dela och berätta. Hör gärna av Er till styrelsen om ni har eller vill ha hjälp med idéer.

Symbolernas Dag 2019 
Årets tema  Dialog och Fred 

Södra Sandby (Lund) Lördag 23 mars kl. 9-12 och kl. 13-16:15 Teckenrörelse Läs mer

Sundbybergs bibliotek Signalfabriken, Söndag den 24 mars Esplanaden 10 kl12-16 Symoliska uttryck i
Dialog. Drop in
Cirka 12 deltagare dök upp för att lyssna och resonera lite kring användandet av symbolmaterial i olika sammanhang.  Bilder skapades som mynnade ut i berättelser och sagor. 

Gustavsberg Tornhuset  Office Center Odelbergs Väg  nr 11  Söndag den 24 mars. Drömworkshop  Drop in. Ställldes in men arrangerades på nytt vid annat tillfälle där Kajsa ledde oss vidare med hjälp av Ullman-teknik.

Tierp Konst på väg Tierps kommun. Astrid presenterar bl.a. mötet med enkla material. En dag med skapande symbolarbete tillsammans med Karin och Elisabeth på Strömsbergs bruk.

Göteborg Välkomna till Sensus lokal  Drottninggatan 30. lördag den  23/3 kl. 10 - 16  Samtal om drömmar. Anmälan till Ingela Nyström på 073 7413169 eller ingelamaj.nystrom@gmail.com Ca 20 personer kom för att utvecklas med sagor. 

Linköping  Symbolernas dag i samband med gudstjänst St:Lars kyrka. Presentation av bilder som målats utifrån bibliska berättelser.

Symbolernas dag 2018

Binneberg (Skövde).
Lördag 17 mars kl 9.30-13. EN - VÅR - IDÉ, Binnebergs Tingshus. Läs mer

Möklinta (Sala). Lördag 17 mars kl 10-13. Kreativt collage på Möklintagården. Läs mer

Linköping.
Lördag 17 mars kl 11-15.30 i S:t Lars kyrka,
En öppen dag med Livets Pärlor: Dans - Dröm - Bild - Berättelse. Läs mer
 
Göteborg. Söndag 18 mars kl 10-15.30, Sensus, Drottninggatan 30, 3 tr.
Prova på symboliska uttryck. Tre workshops. Läs mer

Tierp (Stockholm) 
Konst på väg i Tierp 30 mars - 2 april. Se här   Se även

2017 i Linköping, Göteborg, Stockholm/Kallhäll och Sundbybergs Bibliotek - 18 - 19 mars 2017 Se mer här
2016 öppande vi dörrarna för intresserade i Göteborg, Mönsterås, Södertälje, Solna och Sundbyberg. Besökarna bjöds på hjälteresor, fruktmandalas, läkande sagor, spännade berättelser och insiktsgivande måleri.  Se mer här