Symbolernas dag

Symbolernas Dag 2024 arrangeras runt vårdagjämning den 20 mars

Det är ett öppet tillfälle att dela med sig.  


- Medlemmar kan få fler tips på medlemmarnas Insida kring hur man kan ta hjälp av en struktur för att exempelvis dela en dröm. Eller arbeta att utveckla en berättelse utifrån en bild.

Symbolernas Dag är ett årligt öppet-hus-evenemang kring vårdagjämning och varför inte höstdagjämning  då Symbolpedagoger och Symbolterapeuter skapar möjligheter att träffas eller bjuda in  intresserade att prova på och komma i kontakt med kraften och magin i olika symboliska kreativa uttryck. Ofta i form av kortare workshops med bildskapande, berättande, drömarbete och andra spännade övningar. Passa på att träffa engagerade medlemmar. Dela med Er av Era erfarenheter kring hur man på olika sätt kan arbeta med symbolspråket som uttryckssätt. Dela med varandra eller till allmänheten och övrigt spontant intresserade.
Som medlem kan du själv ta initiativ och anordna en aktivitet med likasinnade i din närhet.  Ett tillfälle för föreningens lokala medlemar att samlas och dela ideér och aktiviteter med symboliska inslag.  Större eller mindre sällskap, utomhus eller via digitala möten.
Håll utkik efter vad som händer på Symbolernas Dag. Kanske är det du som bjuder in eller söker en aktivitet i närheten av dig. Sprid och dela på Facebook-sidan "Symbolernas Dag" och  "Symbolföreningen-Ringar på vattnet".  

Symbolernas dag 2024
Stockholm Vänner ses tillsammans med Dorothy Been för att välkomna våren och dela symbolövningar med varandra

Göteborg i samarbete med Sensus Drottninggatan 30 i Göteborg. 
En dag med workshops, reflektioner och samtal. Dagen inleds med att psykolog och författare Åke Högberg, som startade Symbolon berättar om sitt arbete med symboler och bilder. Han delar med sig av bakgrunden, hur han har utvecklat och fortfarande arbetar. Dessutom delar två medlemmar som gått utbildningen med sig av sina arbeten och håller workshops. Symbolpedagog Camilla Andersson. Hon driver hälsoföretaget Din Egen Kraft i Halmstad. Där guidar hon klienter att må bättre till kropp och själ. Camilla kombinerar den österländskt baserade energibehandlingen Transfigura kroppsterapi med symbolspråk, drömtolkning och visualisering. Symbolpedagog Helena Nilsson, utbildad psykosyntesterapeut, symbolpedagog och processledare. Helena har dessutom vandrat den Inka shamanska vägen i snart fem år. I traditionen finns starka helande verktyg som ger henne hopp om en vacker framtid för moder jord och mänskligheten. Helena kombinerar shamansk tradition med symbolarbete. Kostnad för icke medlemmar: 200 kr Se inbjudan här Nedan.

Exempel från Symbolernas dag hittar du kanske bäst på Facebook, där flera lägger ut här nedan redovisas några exempel från tidigare träffar för inspiration till kommande dagar.

Symbolernas dag i Nässjö!
Välkommen till en fantasifylld och reflekterande berättar- och skrivardag där bildkorten från OH-serien står i centrum! De interaktiva akvarellerna fungerar som en språngbräda för vår fantasi. Genom samtal och lättsamma skrivövningar där vi snabbtolkar korten känner vi oss fria och trygga. Kanske får vi under dagen en liten glimt av något som skapar en ny förståelse av oss själva, våra tankar och känslor? Ja, vem vet?
Ta tåget till Nässjö!
Nässjö är Sveriges största järnvägsknut med spår från 6 olika håll!

Möjlighet till övernattning till söndagen. Med vänliga hälsningar Veronica Grönte
www.forfattarskola.se
www.pennvassaren.se
veronica(at)forfattarskola.se

Astrid Ståhlberg har återkommande bjudit in till Kreativ självreflektion
Aktiviteter via Zoom håll utkik. Här kan du nå Astrid

Håll utkik på denna sida för  vi kommer att uppdatera kring  workshops och aktiviteterr.
Vi samlas presenterar och ger smakprov på hur vi kan fördjupa och använda oss av symboler och symbolspråk i arbete och vardag. Medlemmar i symbolföreningen tar själva initiativ och ansvar att arrangera och marknadsföra sina aktiviteter. Aktiviteter kan arrangeras inom föreningen för föreningens medlemmar eller rikta sig till allmänheten.  Alternativ till fysiska möten är att bjuda in till träff via sociala medier som zoom o liknande. Använd hemsidan eller Facebook sidan "symbolernas dag" att hämta inspiration, annonsera, dela och berätta. Hör gärna av Er till styrelsen om ni har eller vill ha hjälp med idéer.

Hemma hos aktivitet  - Den inre trädgården  Tillsammans pröva att känna på inre symboler kopplat till våra behov, önskningar.
- Saker vi längtar efter kan bli mer tydliga med möjlighet att växa och finna vår inneboende kraft. Dagen avslutads med att måla en gemensam tavla.
Södra Sandby (Lund) Teckenrörelse 
Sundbybergs bibliotek Signalfabriken, Symoliska uttryck i
Dialog. Drop in
Lyssna och resonera lite kring användandet av symbolmaterial i olika sammanhang.  Bilder skapades som mynnade ut i berättelser och sagor. 
Gustavsberg Tornhuset  Office Center Odelbergs Väg  nr 11  Drömworkshop  Drop in. Ställldes in men arrangerades på nytt vid annat tillfälle där Kajsa ledde oss vidare med hjälp av Ullman-teknik.
Tierp Konst på väg Tierps kommun. Astrid presenterar bl.a. mötet med enkla material. En dag med skapande symbolarbete tillsammans med Karin och Elisabeth på Strömsbergs bruk.
Göteborg Välkomnar till Sensus lokal    Samtal om drömmar eller  utvecklas med sagor och film. 
Linköping  Symbolernas dag i samband med gudstjänst St:Lars kyrka. Presentation av bilder som målats utifrån bibliska berättelser.

Binneberg (Skövde).  EN - VÅR - IDÉ, Binnebergs Tingshus. Läs mer
Möklinta (Sala).  Kreativt collage på Möklintagården. Läs mer
Linköping.
 S:t Lars kyrka, En öppen dag med Livets Pärlor: Dans - Dröm - Bild - Berättelse. Läs mer
Göteborg.  Sensus, Drottninggatan 30, 3 tr.
Prova på symboliska uttryck. Tre workshops. Läs mer
Tierp (Stockholm) 
Konst på väg i Tierp Se här   Se även