Symbolernas dag 18 och 19 mars 2023

Symbolernas Dag är ett årligt öppet-hus-evenemang kring vårdagjämning och varför inte höstdagjämning  då Symbolpedagoger och Symbolterapeuter skapar möjligheter att träffas eller bjuda in  intresserade att prova på och komma i kontakt med kraften och magin i olika symboliska kreativa uttryck. Ofta i form av kortare workshops med bildskapande, berättande, drömarbete och andra spännade övningar. Passa på att träffa engagerade medlemmar. Dela med Er av Era erfarenheter kring hur man på olika sätt kan arbeta med symbolspråket som uttryckssätt. Dela med varandra eller till allmänheten och övrigt spontant intresserade.
Som medlem kan du själv ta initiativ och anordna en aktivitet med likasinnade i din närhet.  Ett tillfälle för föreningens lokala medlemar att samlas och dela ideér och aktiviteter med symboliska inslag.  Större eller mindre sällskap, utomhus eller via digitala möten.
Håll utkik efter vad som händer på Symbolernas Dag. Kanske är det du som bjuder in eller söker en aktivitet i närheten av dig. Sprid och dela på Facebook-sidan "Symbolernas Dag" och  "Symbolföreningen-Ringar på vattnet".  

Symbolernas Dag 2023 arrangeras lördag 18 och söndag 19 mars

Som exempel kring en aktivitet som kan arrangeras och som pågår utöver Symbolernas dag kan vi här nämna att Camilla Andersson tillsammans med fler aktiva medlemmar tidigare har samlats för att arbeta med drömar i drömgrupp. Under vår flik Inspiration  se film berättar Dorothy kring hur vi tillsamans med barn kan spegla drömmar och få allternativa sätt att tänka och förhålla oss för att få fler perspektiv att förhålla oss till livet.


- Medlemmar kan få fler tips på medlemmarnas Insida kring hur man kan ta hjälp av en struktur för att exempelvis dela en dröm.
 

Exempel från Symbolernas dag hittar du kanske bäst på Facebook, där flera lägger ut här nedan redovisas några exempel för inspiration till kommande dagar.

Symbolernas dag i Nässjö!
Välkommen till en fantasifylld och reflekterande berättar- och skrivardag där bildkorten från OH-serien står i centrum! De interaktiva akvarellerna fungerar som en språngbräda för vår fantasi. Genom samtal och lättsamma skrivövningar där vi snabbtolkar korten känner vi oss fria och trygga. Kanske får vi under dagen en liten glimt av något som skapar en ny förståelse av oss själva, våra tankar och känslor? Ja, vem vet?
Ta tåget till Nässjö!
Nässjö är Sveriges största järnvägsknut med spår från 6 olika håll!

Möjlighet till övernattning till söndagen. Med vänliga hälsningar Veronica Grönte
www.forfattarskola.se
www.pennvassaren.se
veronica(at)forfattarskola.se

Astrid Ståhlberg har återkommande bjudit in till Kreativ självreflektion
Aktiviteter via Zoom håll utkik. Här kan du nå Astrid

Håll utkik på denna sida för  vi kommer att uppdatera kring  workshops och aktiviteterr.
Vi samlas presenterar och ger smakprov på hur vi kan fördjupa och använda oss av symboler och symbolspråk i arbete och vardag. Medlemmar i symbolföreningen tar själva initiativ och ansvar att arrangera och marknadsföra sina aktiviteter. Aktiviteter kan arrangeras inom föreningen för föreningens medlemmar eller rikta sig till allmänheten.  Alternativ till fysiska möten är att bjuda in till träff via sociala medier som zoom o liknande. Använd hemsidan eller Facebook sidan "symbolernas dag" att hämta inspiration, annonsera, dela och berätta. Hör gärna av Er till styrelsen om ni har eller vill ha hjälp med idéer.

Maria Kattilakoski bjöd hem 3 vänner/grannar som hon umgicks med under pandemin till  en gemensam meditation - Den inre trädgården  De fick tillsammans pröva att känna på inre symboler. Våra behov, önskningar och saker vi längtar efter kan bli mer tydliga med möjlighet att växa och finna vår inneboende kraft. Dagen avslutades med att måla en gemensam tavla.
Södra Sandby (Lund) Teckenrörelse 
Sundbybergs bibliotek Signalfabriken, Symoliska uttryck i
Dialog. Drop in
Lyssna och resonera lite kring användandet av symbolmaterial i olika sammanhang.  Bilder skapades som mynnade ut i berättelser och sagor. 
Gustavsberg Tornhuset  Office Center Odelbergs Väg  nr 11  Drömworkshop  Drop in. Ställldes in men arrangerades på nytt vid annat tillfälle där Kajsa ledde oss vidare med hjälp av Ullman-teknik.
Tierp Konst på väg Tierps kommun. Astrid presenterar bl.a. mötet med enkla material. En dag med skapande symbolarbete tillsammans med Karin och Elisabeth på Strömsbergs bruk.
Göteborg Välkomnar till Sensus lokal    Samtal om drömmar. Ingela Nyström på 073 7413169 eller  för att utvecklas med sagor. 
Linköping  Symbolernas dag i samband med gudstjänst St:Lars kyrka. Presentation av bilder som målats utifrån bibliska berättelser.

Binneberg (Skövde).  EN - VÅR - IDÉ, Binnebergs Tingshus. Läs mer
Möklinta (Sala).  Kreativt collage på Möklintagården. Läs mer
Linköping.
 S:t Lars kyrka, En öppen dag med Livets Pärlor: Dans - Dröm - Bild - Berättelse. Läs mer
Göteborg. Söndag 18 mars kl 10-15.30, Sensus, Drottninggatan 30, 3 tr.
Prova på symboliska uttryck. Tre workshops. Läs mer
Tierp (Stockholm) 
Konst på väg i Tierp 30 mars - 2 april. Se här   Se även